Hoe je jouw externe reviews opmaakt met Schema.org (Plugin)

Reviews zijn hot! Dat bewijzen de feedback bedrijven die, na Trustpilot en eKomi, ineens overal verschijnen. “Het schrijven van recensies helpt het opbouwen van vertrouwen online”, aldus Trustpilot. De overtuiging van sociale bewijslast werkt. Ook ik maak me er schuldig aan niet voor een bepaald hotel in Antwerpen te kiezen, na het lezen van een aantal negatieve reviews.

Externe reviews

Dankzij partijen als Trustpilot, eKomi of de Feedback Company kun je gemakkelijk reviews verzamelen. Het leuke van het extern verzamelen van deze reviews is dat ze ook nog eens goed ranken op jouw bedrijfsnaam. Aangezien veel mensen een bedrijf googelen voordat ze er iets kopen, geeft dit vaak genoeg vertrouwen om de bestelling toch af te ronden. Echter heeft het extern verzamelen van reviews ook een nadeel, je kunt geen gebruik maken van de rich snippet review markup in de zoekresultaten.

Voorbeeld rich snippets van reviews

Dynamische widgets

De widgets die momenteel door een feedback bedrijf beschikbaar worden gesteld, werken op basis van JavaScript. Dynamisch wordt de widget gevuld met de gemiddelde score en het aantal beoordelingen. Doordat deze waardes dynamisch worden ingeladen, kan Google ze in feite niet zien. Hierdoor kunnen ze ook niet in de zoekresultaten worden getoond.

Trustpilot widget

Zo krijg je sterren

Naast dat het gewoon leuk is om sterretjes bij jouw pagina te zien in Google, is het ook nog eens beter voor je CTR. Daarom heb ik in PHP een class gemaakt die dit realiseert. Deze class zorgt ervoor dat jouw reviewpagina wordt ingeladen, waarbij de score, de maximale score en het aantal beoordelingen worden verkregen. Het werkt heel simpel:

  • Include het bestand ‘reviews.class.php’ in de head van je pagina
  • In de variabele ‘$reviewURL’ vul je de complete URL van jouw reviewpagina in (voor Trustpilot is dit bijvoorbeeld ‘http://www.trustpilot.nl/review/www.jouwwebsite.nl’)
  • Gebruik de juiste functie om de reviews op te halen van de betreffende (bij Trustpilot gebruikt je $a->getTrustpilot($reviewUrl) )
  • De waardes kun je als volgt ophalen:
    • Gemiddelde = $b[‘average’]
    • Beste = $b[‘best’]
    • Reviews = $b[‘reviews’]


// Include de class die de data scraped
require "reviews.class.php";

// Vul hier de volledige URL van je reviewpagina in
$reviewUrl = ‘http://www.trustpilot.nl/review/www.jouwwebsite.nl’;

// Kies de juiste functie. Verzamel je reviews op Trustpilot, dan kies je uiteraard voor getTrustpilot
$a = new reviews();
$b = $a->getTrustpilot($reviewUrl);
?>

van
gebaseerd op reviews

 

Download de bestanden

Hieronder kun je de PHP class en het voorbeeld downloaden. In ruil voor de tijd die ik hierin heb gestoken, zou ik het waarderen als je ‘betaald met een tweet’.

Recente berichten