Redirect index.html naar root

Een van de basisregels van SEO is dat iedere pagina slechts via één url bereikbaar is. Op deze manier zorg je ervoor dat alle PageRank van Google slechts naar één url stuurt, en niet verdeeld over een x aantal varianten van dezelfde pagina. Vaak kan een home pagina bereikt worden via domein.nl, domein.nl/index.html of domein.nl/index.php, wat dus betekent dat je home pagina op 3 maniere bereikbaar is.

Ook zie je dat mensen intern naar hun home pagina linken met <a href=”/index.php”> of <a href=”/index.html”>. Dit zou eigenlijk <a href=”/”> moeten zijn. In het meest optimale geval zouden er dus geen links bestaan naar index.php of index.html. Om dit probleem op te lossen kun je een redirect maken van index.php of index.html naar www.domein.nl met behulp van htaccess op de volgende manier:

Options +FollowSymLinks
RewriteCond %{THE_REQUEST} ^.*/index.php
RewriteRule ^(.*)index.php$ http://www.domein.nl/$1 [R=301,L]

Recente berichten