Heeft de snelheid van je website invloed op de ranking?

Larry Page ziet het internet als een online magazine, waarbij je snel van de ene naar de andere pagina kunt bladeren. In de toekomst zal de snelheid van een website dus wellicht mee gaan bepalen aan de ranking ervan. Matt Cutts, software engineer bij Google, vertelt dat de snelheid van je website momenteel nog geen invloed heeft op de ranking.

Duurt het echter te lang, zo’n 20 ├á 30 seconden om de pagina te laden, dan krijgt Google-bot een time-out, waardoor jouw website niet gecrawld kan worden. In de toekomst zal de snelheid van jouw website dus misschien wel een rol gaan spelen en invloed gaan hebben op jouw ranking. Matt Cutts geeft een aantal tips waarmee je jouw website kunt versnellen:

  • geen tig javascript bestanden includen, zet liever alles in een javascript bestand
  • geen tig css bestanden includen, ook hier kun je beter met een css bestand werken
  • geen grote afbeeldingen gebruiken, comprimeer je afbeeldingen met bijvoorbeeld Photoshop
  • gzip je webpagina’s

Recente berichten