Google Page Speed

Ongeveer 1/3 van jouw bezoekers haakt af als je website een te lange laadtijd heeft. Google Page Speed ondersteunt jouw in het analyseren en verbeteren van de snelheid van jouw website.

In een vorig artikel heb ik verteld dat de laadtijd momenteel nog geen invloed heeft op je ranking, maar het heeft wel invloed op jouw bezoekers. Wil jij lang wachten op een website? Nee.. natuurlijk niet! Met Google Page Speed analyseer je gemakkelijk jouw website.

Google Page Speed is een add-on voor Firefox en Firebug. Google Page Speed analyseert jouw website en vertelt je ook meteen waar je nog snelheid kunt winnen. Stel dat je JavaScript nog geoptimaliseerd is, dan geeft Google Page Speed dat aan. Het mooi van Google Page Speed is dat het ook meteen met een oplossing komt! Je hoeft dus zelf niet te comprimeren of aan te passen, maar je klikt gewoon op de suggestie, en krijgt daar de geminimaliseerde JavaScript te zien.

Installeer Google Page Speed in Firefox

Recente berichten